https://ovpg.me/storage/391/OVPG--%281%29.png

Završeno sjeverno područje sekundarne kanalizacione mreže

U okviru projekta izgradnje Postrojenja toko 2021. godine kompletirani su radovi na sjevernom području sekundarne kanalizacione mreže – LOT 2. U skladu sa predviđenim planom i dinamikom izvedeno je ukupno oko 8100 m radova. 

U periodu od maja 2020. godine do kraja avgusta 2021. izvođeno je postavljanje primarnog cjevovoda ili kolektora i potom asfaltiranja 25 ulica sa kracima u nekoliko podgoričkih naselja. 

Na DUP-u Murtovina – Murtovina 2 završene su ulice: Vukosava Božovića sa krakom, Goranska, Pionirskih odreda, Veljka Jankovića, Antona Čehova I dio sa kracima 1-3, Ulica Sava Orovića, krak 6 i 6/1, CASNO sa kracima 1-3, Ulica Viktora Igoa, Radovana Petrovića 1, Žabljačka 1 i 2, Lovćenska, Pohorska kraci 3-5. Na DUP-u Zlatica B kompletirane su Dukljanska i Ulica mira; a u okviru DUP-a Zagorič:  ulice Ludviga Kube, Rovačka, Iva Andrića sa kracima 1 i 4, Vladike Petra I, Dragana Đurovića, Lijevorječka, Vita Nikolića, Jaroslava Čermaka, Petra Miljanića, Bjelasička i Ulica Božidara Vukovića.  

Najizazovnija je bila dionica u okviru DUP-a Murtovina zbog izuzetno uskih ulica i velikog broja ljudi koji živi na tom području. Ipak, svi radovi su protekli uglavnom bez komplikacija i značajnijih odlaganja, kazao je Bojan Pavlović ispred službe Nadzora projekta. 

Radove na LOT-u 2 izvodio je konzorcijum kompanija AG Infoplan/Eurozox. 


Preostalo je da se građani u predstojećem periodu priključe na gradsku kanalizacionu mrežu. Pozivamo sve mještane sa područja na kom su završeni radovi da to učine podnošenjem zahtjeva direktno u „Vodovodu i kanalizaciji“ d.o.o. Podgorica, uz kopiju lične karte i list nepokretnosti.