https://ovpg.me/storage/366/DSCF8720.jpg

Završavaju se ulice na Koniku, Vrelima Ribničkim, Murtovini i Zagoriču

1. april 2021 – Radovi na sekundarnoj kanalizacionoj mreži napreduju predviđenom dinamikom na svim aktivnim lokacijama. 

Na području juga (LOT 1) izvođač Tehnoput – MNE trenutno realizuje radove u naseljima Konik i Vrela Ribnička. Postavljanje kanalizacione mreže završeno je na Vrelima 1 i 2, a nastavljeno na dijelu Vrela 3 i 4. Na Vrelima će do kraja radova biti položeno ukupno 3750 m cjevovoda, čime će oko 320 objekata dobiti priključak na mrežu. Rade se i ulice Marka Biljurića i Beranska sa krakovima. Na tom dijelu ukupne dužine od oko 1300 m biće izvedeno 130 kućnih priključaka. U Igmanskoj ulici postavljaju se gornje ploče šahtova, dok su u Drugoj dalmatinskoj proleterskoj brigadi završeni kućni priključci. 

Radovi izvođača AG Infoplan/Eurozox na području sjevera (LOT 2) trenutno su dominantno aktivni na dijelu Murtovine i u Zagoriču. Na Murtovini su asfaltirane ulice Lovćenska, Veljka Jankovića i Pohorska – krak 5, kao i Vukosava Božovića u dužini od 200 m. Preostalih 150 m asfaltiraće se nakon završetka radova koje tamo paralelno izvode ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ u cilju poboljšanja postojeće vodovodne infrastrukture. Na Murtovini se trenutno polaže cjevovod u ulicama Žabljačka 2 i Radovana Petrovića 1.  U Zagoriču je završeno asfaltiranje u ulicama Dragana Đurovića i Vladike Petra I, dok će uskoro biti privedeno kraju u Petra Miljanića. U ulici Božidara Vukovića i Bjelasičkoj polaže se cjevodod.

Prošle sedmice završeno je betoniranje gornje ploče pješačkog cjevovodnog mosta na Morači i ujedno započeta ugradnja hidrotehničkih instalacija. Kada je riječ o izgradnji primarnog kolektora, izvođač je počeo pripremu za asfaltiranje dionice od Jugozapadne obilaznice. 


Svi podaci o toku radova, izmjenama i predstojećim aktivnostima mogu se pratiti pomoću zvanične aplikacije.