https://ovpg.me/storage/266/Ovpg.png

Svi podaci o projektu vijeka Glavnog grada na jednom mjestu

Podgorica, 29. jun 2020 – Građani Podgorice od sada sve informacije o projektu “Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici“ mogu pronaći na zvaničnoj veb adresi projekta: Otpadne vode Podgorica (ovpg.me). Sajt je mjesto na kome se mogu iščitati svi podaci o značaju, vrijednosti, nosiocima i partnerima projekta, njegovim rokovima i fazama; ali i pratiti tok realizacije i aktivni radovi na različitim lokacijama. 

Kako je riječ o projektu preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. i Glavnog grada kojim se obezbjeđuju preduslovi za njegov ubrzani razvoj u narednih pet decenija i koji će uticati na kvalitet života svakog Podgoričanina, za nosioce projekta je od ključne važnosti da sve relevantne informacije budu lako dostupne i transparentne. 

-Na sajtu se mogu pronaći i odgovori na pitanja koja su do sada najviše interesovala naše sugrađane u vezi sa projektom. Tu je i jednostavna kontakt forma pomoću koje nam svi zainteresovani građani i predstavnici medija i dalje mogu slati pitanja na koja ćemo direktno i brzo odgovarati. Ovo je priča, ne samo o izgradnji novog sistema za prečišćavanje kojim rješavamo konkretan problem s kojim se Podgorica bori godinama, već i priča o njenom opštem razvoju tokom narednih decenija, dugoročnom rješenju problema otpadnih voda, očuvanju životne sredine i hidrologije i poboljšanju kvaliteta života Podgoričana. Dakle, tiče se svakakog građanina i zato nam je važno da svi budu redovno informisani, kazali su iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o.

Izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom kolektorskom mrežom realizuje se u okviru projekta „Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici“ i predstavlja primarni projekat sa aspekta održivog razvoja Glavnog grada Podgorice. Realizuje se u tri faze izgradnje kanalizacione mreže i proširenja njenih kapaciteta. U maju 2020. godine, u skladu sa planom, započeta je izgradnja primarnog cjevovoda koji će povezati postojeće i buduće postrojenje i to radovima duž Ulice 8. marta na Zabjelu. Početak izgradnje sekundarne kanalizacione mreže ozvaničen je takođe u maju, otvaranjem radova u naselju Konik, s kojima paralelno teku radovi na dijelu sekundarne mreže koja prolazi kroz naselja Murtovina, Zlatica i Zagorič. Najavljen je i skori početak gradnje pješačkog cjevovodnog mosta za prenos hidrotehničkih instalacija sa desne na lijevu obalu Morače, a 26. juna 2020 raspisan je i pretkvalifikacioni poziv za izgradnju najznačajnijeg segmenta projekta: postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, postrojenja za tretman mulja i postrojenja za inseneraciju mulja. Početak ovog dijela radova predviđen je okvirno za februar 2021. godine.

Na sajtu se mogu pronaći i odgovori na pitanja koja su do sada najviše interesovala naše sugrađane u vezi sa projektom. Tu je i jednostavna kontakt forma pomoću koje nam svi zainteresovani građani i predstavnici medija i dalje mogu slati pitanja na koja ćemo direktno i brzo odgovarati. Ovo je priča, ne samo o izgradnji novog sistema za prečišćavanje kojim rješavamo konkretan problem s kojim se Podgorica bori godinama, već i priča o njenom opštem razvoju tokom narednih decenija, dugoročnom rješenju problema otpadnih voda, očuvanju životne sredine i hidrologije i poboljšanju kvaliteta života Podgoričana. Dakle, tiče se svakakog građanina i zato nam je važno da svi budu redovno informisani, kazali su iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o.