https://ovpg.me/storage/227/5-aeration-tanks.png

Počele pretkvalifikacije za izgradnju postrojenja za prečićavanje otpadnih voda u Podgorici

Podgorica, 26. jun 2020 - Gradsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija” Podgorica raspisalo je javni pretkvalifikacioni poziv za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, postrojenja za tretman mulja i postrojenja za inseneraciju mulja, odnosno najznačajnijeg segmenta projekta „Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici”.

Poziv za odabir izvođača radova koncipiran je po principu dvostepenog tenderskog postupka. Prvi korak je pretkvalifikaciona procedura, koja omogućava da se sagleda tehnički i finansijski bonitet zainteresovanih kompanija i da se na taj način koncipira drugi krug, odnosno krug kvalifikacija, u kom se razmatraju konkretne ponude izvođača prema Glavnom gradu i KfW njemačkoj razvojnoj banci, kao partneru na projektu.

U prethodnom periodu pokazano je veliko interesovanje od strane renomiranih kompanija za realizaciju ovog projekta, a Komisija za ocjenjivanje ponuda će izvršiti pregled dostavljene dokumentacije, što ima za cilj da kompanije koje ispune pozivom tražene kriterijume budu pozvane u drugi kvalifikacioni krug.


Javni poziv možete preuzeti ovdje.

Krajnji rok za predaju prijava je 7. avgust 2020. godine do 11:00 sati.